Monday, December 3, 2012

Adam & Hawa

Assalamu’alaikum! & Greeting!...


Gambar Carian Google

Hai semua!!! dah lama sungguh Mawar tak update blog Mawar ini. Rasanyer sudah hampir 2 minggu ditinggalkan begitu sahaja. Anyways, thanks to everyone yang telah singgah, follow ke blog Mawar dan tinggalkan komen. I will reply later ok.


Ok, hari ini Mawar nak cerita sikit kegemaran Mawar sekarang. Tapi, rasanya dah terlambat daripada semua orang iaitu drama Adam & Hawa. Sekarang ini telah sampai ke episod 56. Sudah semestinya ramai yang sudah lama sibuk dengan drama ini cuma Mawar jer yang baru sekarang nak sibuk-sibuk. Iye, betul. Sebab sebelum-sebelum bila semua sibuk dengan drama Adam & Hawa ini, Mawar langsung tidak mempedulikan dan tak pernah nak amik tahu. Salah satu sebab kat rumah Mawar takde Astro Beyond so takleh nak tengok drama ni Mustika HD dan xdelah Mawar nak amik tahu sangat kan.


Tetapi, hari demi hari semua orang sibuk bercerita tentang drama ini. Begitu juga di blog-blog, bila lepak dengan kawan-kawan semuanya asyik bercerita tentang drama Adam & Hawa. Jadi, Mawar rasa tertarik dan berminat sangat-sangat nak tengok drama Adam & Hawa ini. So, decide cari drama ini di on9, bila Mawar tengok1st episod barulah Mawar sedar kenapa drama ini mendapat sambutan yang hangat. Mawar baru tengok 1st episod pun dah buat jatuh cinta pada drama ini. Drama ini best sangat-sangat sweet jer. Satu drama yang boleh memotivasikan diri Mawar ini yang kuat berdendam dan susah nak lupakan sesorang yang sakitkan hati Mawar. Sebab tue sampai sekarang masih solo walaupun umur sudah digolongan emak orang. Kalau uols nak tahu sebab drama Adam & Hawa inilah Mawar sanggup ketepikan dulu blog Mawar. Terukkan. Sebab kat opis jer Mawar sempat nak tengok drama ini, bila kat rumah malam busy niaga burger. Uols tahu Mawar amik masa hanya 3 hari untuk tengok Drama ini dari episod 1 sampai episod 56. Hebat tak? Mampus kalau bos Mawar baca. hehehe...


Komen Mawar tentang pelakonya pula. Hurmm... Ok, first hero dia, Aaron Aziz. Mawar bukanlah peminat fanatik Aaron Aziz, tetapi Mawar memang suka sangat tengok lakonan dia. Watak yang dia lakonkan semuanya menjadi dan bagus. Mawar lebih suka dia melakonkan watak aksi, macam di filem KL Gangster. Bila Mawar layan drama Adam & Hawa ini, Mawar terus jadi minat giler la pulak kat si Aaron Aziz tue. Memegang watak sebagai Adam Mukriz, hurm... nama pun dah sedap. Sweet sangat dia dalam drama ini, sanggup bersabar menunggu cinta hatinya. Huh, sangat terharu.


Gambar Carian Google



Hurm... heroin pulak, Nadiya Nissa. Mawar pernah tengok dia berlakon di filem cun. Selepas-selepas tue Mawar tak pernah tengok lakonan dia. Dan tahu dia pernah menang award dan ramai yang mempertikaikan kemenangan beliau. Untuk drama Adam & Hawa ini ramai juga yang memberi komen yang negatif terhadap lakon beliau sebagai Ain. Tapi, komen Mawar pula Nadiya Nissa melakonkan watak Ain ini dengan baik dan bagus. Nadiya seorang pelakon yang sangat berbakat. Watak yang beliau bawa juga dapat membuatkan Mawar turut menangis time Ain menangis dan turut happy bila time Ain happy. Mawar akan tunggu lakonan Nadiya Nissa yang akan datang. Mawar rasa rupa bukanlah alasan untuk orang tidak menyukainya beliau. Masing-masing mempunyai kelebihan dan kekurangan masing-masing yang penting kebolehanya. So, hope uols semua dapat menilai bakatnya bukan hanya pada rupanya. Mawar rasa dia lawa apa. Sweet jer.


Kalau uols nak tengok cer klik link SINI




NOTE : Nie yang rasa nak tukar Astro Beyond cepat-cepat ni.

Monday, November 12, 2012

Kadangkala

Sumber Gambar : Google Search


Kadangkala Cinta Itu Membahagiakan,
Kadangkala Cinta Itu Menyedihkan,
Tetapi Yang Pastinya Perasaan Cinta Itu,
Adalah Satu Rasa Yang Boleh Datang Dan Pergi Begitu Sahaja,
Tanpa Ada Rasa Simpati Atau Tanpa Kata Dua...



Thursday, November 8, 2012

Treatment Hair At Home

Assalamu’alaikum! & Greeting!...

Treatment Hair atau  Rawatan Rambut adalah salah satu aktiviti yang sangat digemari dan bagus oleh semua wanita dan juga lelaki. Tak kiralah membuat rawatan di saloon mahupun dirumah. Memang seronok kalau kita dapat melakukan rawatan ini di Saloon. Selain ia lebih berkesan, ia juga kerana segala keperluan di Saloon lebih lengkap berbanding dirumah. Tetapi bagaimana pula bagi wanita mahupun lelaki yang tidak mempunyai kemampuan sudah semestinya jalan terbaik dengan membuat rawatan rambut sendiri. Dengan cara ini juga secara tidak langsung menjimatkan wang kita. Sekarang ini banyak kedai yang menjual produk saloon, So, takde masalah kalau kita nak buat rawatan ini sendiri. Produk yang dijual sama kualiti dengan di saloon cuma bezanya kita buat sendiri. Itu tak jadi masalahkan. Tetapi sekali-sekala kita juga perlu memanjakan rambut kita di saloon cukup hanya memadai sekali sebulan. Selain memanjakan rambut kita, dengan berjumpa dengan orang yang lebih pakar tentang rambut kita boleh dapat tahu apa masalah rambut kita yang kita tidak tahu dan boleh mendapatkan khidmat nasihat.

Ok, sebelum Mawar hendak share cara Mawar membuat rawatan rambut di rumah ni, Mawar nak kasi tahu awal-awal Mawar buat entri ini takdelah cakap rambut Mawar ni cantik. Sometimes, Mawar pun ada miss minggu juga buat rawatan rambut. Saja nak share cara Mawar dan share juga teknik yang Mawar pelajari dari kawan-kawan dan vlog rakan-rakan di alam maya. Mawar kalau bab-bab menstail rambut memang fail. Rajin juga tengok video cara stail rambut di youtube tapi tak pernahnyer nak jadi. hehehe... Tetapi harus di ingatkan tidak semestinya perawatan rambut hanya berfungsi untuk mencantikkan rambut semata-mata dah nama rawatan of course ia berfungsi untuk kesihatan pada rambut kita.

so, let see my step hair treatment


Untuk kali ini Mawar cuba ubat treatment suggestion dari kawan Mawar. Ni pun dia kasi Mawar cuba dari lebihan yang dia telah pakai. Treatment dari saloon accessories. Untuk rambut pun ada collagen treatment tue, campur dengan teh hijau. Wangi tau.




<
Abaikan kasut itu. ;)

Sapukan rata ubat treatment tadi ke setiap helaian rambut anda. Contoh seperti diatas. Kalau di saloon selepas selesai menyapu rata ubat treatment, rambut kita dibiarkan seketika dibawah steamer rambut. Tapi macamana pula bagi yang tiada steamer rambut ini? Jangan risau mawar ada 2 cara untuk mengantikan steamer. Part ni yang Mawar cerita sikit. Kalau sesiapa yang tiada steamer boleh mengantikkan dengan membalut dengan tuala hangat. Cara yang biasa kita buat adalah dengan merendamkan towel ke air panas. Tetapi cara ini agak payah sedikit bayangkan kalau kita ambil kain dalam air panas tu of course melecur tangan i. hehehe... Ok2, so Mawar ada cara lain untuk ini. Nak tahu Mawar guna cara apa?

Tadaa!!!!

.

.

.

.


<
Dengan cara memanaskan tuala ke dalam microwave atau oven yang Mawar guna ini. Bijak tak? Tapi cara ini Mawar tahu dari Youtube. So, uols boleh cuba. Panaskan dalam beberapa minit.




Balutkan kepala uols dengan kain yang telah dipanaskan tadi, dan biarkan selama 15 minit - 40 minit. Kemudian bilas rambut uols sampai hilang kesan ubat treatment tersebut.




>
Kemudian keringkan rambut dengan teknik blow atau guna teknik semulajadi dengan membiarkan rambut uols kering dengan mengunakan kipas.




<
Last, uols boleh gayakan rambut uols mengikut citarasa uols and boleh terus pergi dating...





Selamat mencuba....

Thursday, October 25, 2012

Jutaan Terima Kasih

Assalamualaikum / Good Day,

Masih lagi kurang membuat entri, tapi untuk kesempatan yang ada ini Mawar hendak mengambil kesempatan ingin meminta maaf kepada uols semua yang telah memberi komen dan yang sudah follow blog Mawar kerana Mawar masih belum sempat membalas kujungan dari uols. Insyallah, pelan-pelan Mawar akan membalasnya. Tunggu ok. Sayang korang semua.

Mawar juga nak ucap berbanyak terima kasih kepada semua yang telah singgah ke blog tidak seberapa Mawar ini dan juga follow blog Mawar. Terima kasih banyak-banyak. Mawar akan cuba mengunjungi blog uols semua bila ada masa kelapangan. 

Alhamdulillah, followers Mawar mendadak meningkat walaupun baru mencecah bawah 130 followers. Ini hasil dari Mawar join 3 segmen daripada para sahabat blogger semua. Thanks. First segmen Mawar join segmen dari blog Merepek Gila. Sebelum Mawar join, followers Mawar pada ketika itu hanya 20 followers sahaja. Second, Mawar join segmen dari Cik Putri. Third, baru-baru ni Mawar join segmen dari Yana Aina. Dan hasilnya sudah ke tahap ini.


Thanks to para sahabat blogger yang buat segmen-segmen. Ada masa Mawar akan join segmen dari sahabat blogger yang lain pula.


Sebagai penghargaan, Mawar akan meletakkan kesemua link blog follower Mawar ke senarai blogroll Mawar. Blogroll Mawar takde mengikut type, tapi akan isikan dengan link kesemua followers Mawar. Tapi, kalau nak link blog uols nampak dari para blogger yang singgah ke blog Mawar, kenalah rajin-rajin update. So, link blog uols akan sentiasa di carta teratas. hehehe... So, mana-mana yang belum Mawar masukkan kedalam bloglist Mawar, sabar yer akan dimasukkan dalam masa terdekat ini.



Thank You!!!!




Note : Buat entri ini budget macam artis. :)

Wednesday, October 24, 2012

Wordless Wednesday #5 - Waktu Demi Waktu

waktu demi waktu

.
.
.


.
.
.

saat demi saat

.
.
.


berat badan daku tidak turun-turun :(






Nota : Beza tak dengan gambar di profile. 

Saturday, October 20, 2012

Chris Brown - Don't Judge Me (Lyrics)




CHRIS BROWN - DON'T JUDGE ME

I don't wanna go there
We should never go there
Why you wanna go there?
I guess I gotta go there

You're hearing rumours about me
And you can't stomach the thought
Of someone touching my body
When you're so close to my heart
I won't deny what they saying
Because most of it is true
But it was all before I fell for you

So please babe
So please don't judge me
And I won't judge you
Cause it could get ugly
Before it gets beautiful
Please don't judge me
And I won't judge you
And if you love me
Then let it be beautiful
Let it be beautifu-u-ul, let it be beautiful
Let it be beautifu-u-ul, let it be beautiful

Everything I say right now
Is gonna be used in another fight
And I've been through this so many times
Can we change the subject?
You gonna start asking me questions like:
"Was she attractive? Was she an actress?"
Baby the fact is

You're hearing rumours about me
And saw some pictures online
Saying they got you so angry
Making you wish you were blind
Before we start talking crazy
Saying some things we'll regret
Can we just slow it down and press reset.
You're beautiful

So please babe
So please don't judge me
And I won't judge you
Cause it could get ugly
Before it gets beautiful
Please don't judge me
And I won't judge you
And if you love me
Then let it be beautiful

Just let the past
Just be the past
And focus on things
That are gonna make us last
Take me as I am, not who I was
I'll promise I'll be, the one that you can trust

So please babe
So please don't judge me
And I won't judge you
Cause it could get ugly
Before it gets beautiful
Please don't judge me
And I won't judge you
And if you love me
Then let it be beautiful
Let it be beautiful [x4]
Let it be beautiful ay
Let it be beautiful yeah [x3]

I don't wanna go there baby yeah
We should never go there

Friday, October 19, 2012

6 Sebab Kamu Gagal Bercinta

Assalamu’alaikum! & Greeting!...

" KENAPA? KENAPA? APA SALAHKU? APA KURANGNYA AKU DAN APA KELEBIHANYA DIA? SELAMA INI AKU BERKORBAN ITU DAN INI TAPI AKU LANGSUNG TIDAK DIHARGAI, MALAH AKU DITINGGALKAN PULA! STRESSNYA! AKU BENCI LELAKI! "

Amboi, first ayat entri dah marah-marah nampak. Tapi itulah yang masalah yang Mawar nak cuba selesaikanya. Hari ni Mawar nak share sikit untuk girls semua, apa yang Mawar telah pelajari dan baca untuk menyelesaikan masalah di atas. Tapi boleh juga diberi panduan untuk para boys juga. Bukan disebabkan sekarang ini Mawar sedang putus cinta, cuma ingin memperbaiki kesilapan lalu. Tapi tidaklah ikut 100%, ikut mana yang mana sesuai dan betul logiknya. Ok, Mawar citer sikitlah yer, Mawar pernah putus cinta 2 kali. Dan Mawar pernah bercinta secara serius pun hanya 2 kali jer sehinggalah Mawar sekarang sudah berumur 27 thn.  Reason dan bila biarlah rahsia. hehehe...

Let we together check!!!!


6 Sebab Kamu Gagal Bercinta



1 Pentingkan Diri
Mungkin kita tidak sedari bahawa si dia sering memerhatikan gerak geri dan perbuatan kita setiap hari. Secara tidak langsung, si dia tahu tentang diri kamu yang si dia kurang gemari. (hurm... ok what, cintailah setiap kekurangan pasangan tapi bukan hanya pada kelebihan sajer kan) Tapi..... kamu mungkin tidak perasan bahawa kamu sangat mementingkan diri. (eh... ye ker?) Hah!! tengok tu betulkan kamu seorang yang pentingkan diri. (hurm....) Cuba kamu ingat kembali, setiap kali berlakunya perbalahan antara kalian pasti kamu akan mempertahankanya walaupun kesalahan itu sememangnya di bahu kamu. Jadi patutkah si dia dipersalahkan? Kalau kamu menjadi di dia, tentu kamu berfikiran sama bukan? (ok, paham)


2 Kuat Membebel
Pot pet pot pet, jenuh juga si dia nak menahan bebelan uol's setiap hari yang terlalu menyakitkan telinganya. (eh, macam sifat aku jer?) Bagi kamu itu mungkin perkara biasa, namun tidak bagi si dia. (hurm... ada jer nak complaint) Kamu kena ingat lelaki paling pantang bila ada orang membebel di telinganya. (hurm...baik) Biasalah mana ada manusia yang tidak terlepas daripada melakukan kesilapan. Kamu sepatutnya prihatin dan bukan berleter macam mak nenek. Lama-kelamaan si dia pasti rasa bosan dan mula mencari pasangan yang lain. (ohhhh, tidak!!!!, tak mau) So, jika tidak mahu berputih mata, cepat-cepatlah berubah.

3 Kurang Perhatian
Lelaki merupakan individu yang sangat manja dan suka diberikan perhatian. (so, how about with girls?) Baginya cara itu menandakan yang kamu sangat mengambil berat dan menyayangi dirinya sepenuh hati. Namun bila kamu kurang memberikan perhatian dan memanjakan dirinya, si dia akan mula berjauh hati. (macam tak adil je statment ini. hurm....) Beri perhatian terutamanya apabila si dia melayani kamu biasa-biasa sahaja. Itu tandanya dia ingin cuba menjauhkan dirinya daripada kamu. Jadi, awas! (mak ai, siap bagi amaran lagi tu)


Mencari Kesalahan
Kamu sememangnya individu yang tidak pernah berpuas hati terhadap orang lain. Ada sahaja benda yang tidak kena. Ada sahaja benda yang tidak kena dan cacat di mata kamu. Apa masalah kamu sebenarnya? (hamboi, soalan kau jemah) Kalau kamu terlalu mencari kesalahan si dia, berkemungkinan untuk kamu ditinggalkan sangat tinggi. Sebab itulah kamu sering gagal dalam percintaan. Kadang-kadang si dia sendiri bingung dan tertanya-tanya kenapa kamu berkelakuan seperti itu. (tanda saya sayang kamu lah oi) Asal bergaduh sahaja pasti perkara yang kecik boleh jadi perang besar. Fikir-fikirkanlah! (tengah fikirlah ni)


Bangga Diri
Tak sudah-sudah kamu membangga diri. Ada sahaja benda yang kamu ingin ceritakan, dari sekecil-kecil benda hinggalah sebesar-besar benda. Penting ke apa yang kamu nak perkatakan itu? (ala, share pengalaman je kot, takkan nak fikir lain pulak?) Bukankah cara kamu itu seolah-olah cuba menunjukkan perbandingan taraf antara kalian berdua, tidak kiralah daripada aspek material atau apa sekalipun? Kamu tidak sepatutnya memperlakukan si dia seperti itu. (wahai lelaki semua janganlah sensitif sangat, rileks lah) Tolonglah menghormati perasaanya. Sekiranya kamu yang berada ditempatnya, apakah perasaan kamu? (hurm, betul tu, aku ni lemah betul kalau bab mempersoalkan berbalas perasaan ni. Aduh...) Tentu rasa tercabar dan malu bukan? Nak tak nak, kamu perlu berubah selepas ini. 


Membuat Perbezaan
Siapa yang tahan jika awek macam kamu.Asyik sahaja kamu nak membezakan teman lelaki yang dahulu dengan sekarang. Panaslah hati si dia. (yang ni saya setuju) Setiap kali perbalahan, pasti kamu mula membezakan sikap mereka dan cara mereka memujuk kamu sehingga menimbulkan rasa tidak puas hati. Kamu kena ingat, jangan sesekali mencampuradukkan kisah lalu kamu dengan sekarang. Sebaiknya terimalah si dia seadanya. Jangan kerana terlalu ingin dapatkan kesempurnaan di pengakhiranya kamu pula yang merana. 


 Tamat.....

*** Hope apa yang Mawar share ni dapat membantu uols semua. Marilah kita bersama-sama ubah mana yang perlu kita ubah yang kita tidak kita sedari bahawa yang kita semua telah menyakitkan hati pasangan kita sendiri.  :)

Wednesday, October 17, 2012

Wordless Wednesday #4 - Sabar Ku Menunggu


Sambil menunggu customers dan sambil membesarkan badan, syok woo perkena daging burger cincang buatan Mawar. Makan time panas-panas, sedap woo... :)

Tuesday, October 16, 2012

Segmen - Jom Masuk Bloglist Yana

Assalamualaikum/Good Day,




Warh!!!! cantik sungguh banner di ataskan. Kata-kata nyer pun sungguh indah. Tau tak nie trademark blog sape? Mesti ramai yang tahu kan. Ia adalah milik seorang blogger yang ayu dan rajin berblogwalking iaitu Yana Aina. Boleh dikatakan kalau dimana ada segmen, di situ ada Yana nie dan juga kat mana-mana blog rakan-rakan. Selain rajin berblogwalking dan bersegmen, dia rajin juga update blog. Sebab blog dia ada di bloglist Mawar. hehehe... Rajinkan dia. Sekarang ini Yana sedang buat segmen untuk para blogger. Baru sebentar tadi Yana comment di blog Mawar, terus melawat ke blog dia dan nampak entri segmen nie. Apa lagi terus join. Sesiapa yang join segmen ni secara automatiknya mengikut syarat yang telah ditetapkan blog you all akan dimasukkan ke dalam bloglist Yana. Seronok kan. Jom bermai-ramai join segmen dari Yana nie. 

Nak tahu lebih lanjut boleh klik SINI untuk terma dan syarat.

Selamat Bersegmen.

Tempahan Burger

Assalamu’alaikum! & Greeting!...

Sejak dari 2 minggu lepas Mawar busy dengan tempahan burger. Bisnes baik punyer kan. hehehe... Gempak jer Mawar sembang nie. Ala, yang buat tempahan tu pun Kakak Sepupu Mawar sendiri pun. Of courselah bisnes Mawar yang kecik ni sudah semestinya lah belum famous lagi macam Burger Bakar yang famous tue. Tapi, ok jugalah kan, ada juga orang nak buat tempahan burger kami nie. Kakak Sepupu Mawar ni seorang Guru di sebuah sekolah agama swasta, so dia buat tempahan ni untuk students pergi rombongan. Syok woo, pergi rombongan time sekolah kan, seronok tue.

2 minggu lepas, kami buat tempahan untuk dua hari berturut-turut. Hari pertama 100pcs. Tapi yang lemahnya tempahan dibuat untuk 6.00 pagi tue. So, kami pun bangun pukul 4.30pagi dengan budjet boleh siapkan sebab melihat masa agak panjang dengan kuantiti 100pcs, dan cukup hanya dengan tenaga Mawar dan share partner Mawar. Tapi..... haru jadinya. Masak je daging saya sudah ambik masa 1 jam, dengan roti tak masak lagi, nak menyusun lagi, bungkus lagi. Adoi, mengelabahlah aku. So...... cara penyelesaianya, apa lagi ku gegarkan semua bilik yang ada untuk menolong kami. hehehe..... bagus tak idea Mawar? Alhamdullilah berkat pertolongan Mama dan 2 orang adik Mawar akhirnya siap walaupun masa dah nak menghampiri jam 6. Tak sempat nak snap cuma nie jer dapat snap.

Nie gambar sebahagian. Klasik x dulang Mawar tue.

Hari yang kedua tempahan 70pcs, Bila semalam dah ada pengalaman, jadi kami sudah pandai membudjet masa dan strategi. hehehe... akhirnya berjaya juga disiapkan oleh kami tanpa mengegarkan bilik sesiapa.

Aktiviti membungkus.

Pada hari Rabu minggu lepas, tempahan hanya 20pcs tapi nak tahu Kakak Sepupu Mawar order apa? Dia order burger double special. Huh, memerlukan banyak kerja tue.Walaupun hanya 20pcs tetapi memakan masa hampir 2 jam jugaklah. huh... Kali ini untuk para Cikgu2 pula.


Burger Double Special. First2 buat buruk bebenor rupenyer.


Yang terbaru jumaat lepas, order untuk 50pcs. Tapi kali ini tempahan nak malam. kali ni students rombongan ke cameron Highland, so gerak malam lah. Dalam pukul 7 kami dah start buat, kena start awal sebab kami buat di kedai. Kalau buat di kedai of courselah akan ada pelanggan kami beli burger kan. So, pelan-pelan kami buat, akhirnya siap juga.



Rupa buat di kedai...


Memang mencabarlah kalau ada tempahan seperti ini bayangkan malam berniaga, esok pagi siapkan tempahan, lepas tue terus pergi kerja. Kalau tempahan malam balik kerja, terus rush buat tempahan. Pengsan Mak jemah oi.... Tapi nak buet camno, dah tua-tua nie baru konon-kononya nak rasa susah cari duit sendiri. Apapun kitaorg happy, sekali gus menaikkan semangat kitaorang untuk terus maju dalam bisness kami walaupun tak sebesar mana. Thanks juga kepada Kakak Sepupu Mawar, Kak Jamilahkerana memberi ruang untuk kami. Nanti tempah lah lagi. hehehehe....

Saturday, October 13, 2012

Trey Songz - Heart Attack (Clean Version Lyrics)


Video Sumber_Youtube


TREY SONGZ - HEART ATTACK

Turn the lights on!

Ohhh wo-oh, Ohhh wo-oh

We share something so common
Still so rare, and I'm in awe
Never been here before
So high, we're still climbing
Even here inside these walls
Breaking each other's hearts
And we don't care cause we're so

In too deep, can't think about giving it up
But I never knew love would feel like a heart attack
It's killing me, swear I never cried so much
Cause I never knew love would hurt this _ bad
The worst pain that I ever had

Ohhh wo-oh, never never never knew love (Ohhh wo-oh) would hurt this _ bad
The worst pain that I ever had

All the times when I know I should be smiling
Seem to be the time that I frown the most
Can't believe that we're still survivin
Cause I'm slowly breaking down
Even when I hold you close
And if I lose you
I'm afraid I would lose who
Who I gave my love to
That's the reason I stay around
Even though I fell way

In too deep, can't think about giving it up
But I never knew love would feel like a heart attack
It's killing me, swear I never cried so much
Cause I never knew love would hurt this _ bad
The worst pain that I ever had

Ohhh wo-oh, never never never knew love (Ohhh wo-oh) would hurt this _ bad
The worst pain that I ever had

And it hurts,
Cause I wanna leave, and you wanna leave
But the love keeps us together

And if I lose you
I'm afraid I would lose who
Who I gave my love to
That's the reason I stay around
Even though I fell way

In too deep, can't think about giving it up
But I never knew love would feel like a heart attack
It's killing me, swear I never cried so much
Cause I never knew love would hurt this _ bad
The worst pain that I ever had

Ohhh wo-oh, never never never knew love (Ohhh wo-oh) would hurt this _ bad
The worst pain that I ever had

Tuesday, October 9, 2012

Saya Tak Bogel



KUALA LUMPUR: “Saya bukan berbogel, tetapi jika ada pihak yang tersinggung cara pemakaian saya di Anugerah Blockbuster, Sabtu lalu, saya mohon maaf,” kata pelakon, Nabila Huda Suhaimi, 27, mengulas isu pemakaiannya yang didakwa menyinggung perasaan segelintir masyarakat di negara ini.
Nabila dihubungi petang semalam menambah, dia tidak pernah menyangka gaun hitam rekaan Alia Bastaman, mendedahkan sebahagian bahu dan perutnya yang digayakan sewaktu menghadiri Anugerah Blockbucter anjuran Penerbit Filem Malaysia (PFM) dan disiarkan di Astro Ria malam minggu lalu, menjadi berita hangat.

“Saya dipilih sebagai seorang penyampai trofi pada acara berkenaan dan untuk itu saya mendapatkan tajaan pakaian di saat akhir daripada Alia Bastaman. Tema malam itu adalah ‘letusan warna blok’, tetapi saya akhirnya memilih memakai gaun itu kerana ada beberapa koleksi pakaian Alia yang saya tidak sesuai dari segi saiz.

“Saya sedar ia sedikit terbuka pada bahagian bahu, perut dan terbelah di kaki namun, kerana saya menghormati penonton ketika ditugaskan menjadi penyampai saya menutup bahagian perut dengan ‘tube’ hitam.

“Terus-terang saya tidak menyangka hal ini menjadi isu kerana saya fikir ramai sedia maklum saya memang berani mencuba fesyen. Apapun saya sekali lagi memohon maaf dan berharap dapat memperbaiki penampilan saya pada masa akan datang. - Sumber Dari Harian Metro


Sumber gambar dari Harian Metro



Note : Inilah kenyataan yang telah dibuat oleh Nabila Huda mengenai isu yang sedang hangat diperkataan oleh semua orang mengenai pemakaianya di Anugerah Blockbuster. Pendapat Mawar mengenai Nabila seorang yang berani mencuba fesyen tue tak salah bahkan ia terpulang kepada individu itu sendiri but kalau dia bukan artis maybe orang sekeliling tak kisah kot. Nak buet camno mulut orang kita tak boleh nak tutup. (bukan tanda sokong tau. hehehe...)

Monday, October 8, 2012

6 Tabiat Buruk Kepada Kecantikkan

Assalamu’alaikum! & Greeting!...

Sudah semestinya uols semua mempunyai tabiat untuk membeli dan mencuba pelbagai produk yang uols lihat dimana-mana iklan atau jumpa dimana supermarket atau farmasi. Dan sudah semestinya uols semua sudah mencuba pelbagai produk seperti pencuci muka, krim muka dan macam-macam produk lagi lah tetapi kulit uols mesti bermasalah. 

Tetapi harus diingatkan menjaga kecantikan bukan hanya bergantung kepada produk yang dipakai semata-mata, tetapi tabiat seharian uols semua juga boleh memberi kesan buruk kepada kulit uols termasuk masalah berjerawat, masalah muka berminyak, kulit kering dan macam-macam lagi lah. So, mari kita bersama-sama semak apakah tabiat buruk yang boleh merosakkan kecantikan kita semua. 

Leegooo !!!

1. Tidur Tidak Tentu Masa

Paling penting uols harus memastikan masa tidur uols teratur kerana tidur yang tidak teratur akan memberi kesan pada bawah mata uols. Secara tidak langsung membuatkan kulit uols tidak bermaya dan kusam.

2. Kotoran Pada Telefon Bimbit

Tanpa uols sedari telefon bimbit yang ada kalanya dibawa ke tandas, diletakkan di atas meja yang kotor dan di dalam beg yang penuh dengan habuk boleh menyebabkan jerawat pada muka apabila pipi bersentuhan dengan telefon tersebut. Jadi pastikan uols membersihkan terlebih dahulu telefon sebelum mengunakanya.  


3. Pengambilan Makanan Yang Tidak Seimbang
                                                                  
Masalah pantang apa sahaja yang ada di hadapan mata semuanya uols makan, sedangkan uols sudah tahu makanan berminyak dan kolesterol tinggi adalah tidak baik. Ia boleh mengakibatkan muka berjerawat dan timbul masalah lain. Jadi sebaiknya cubalah uols mengawal pemakanan (termasuk Mawar) kerana ia sangat penting bukan sahaja untuk cantik malah uols akan kekal sihat dan cergas. 

4. Kerap mengerutkan Mata

Ada di antara uols yang suka mengurutkan wajah terutamanya apabila apabila ingin melihat objek yang jauh dari mata. Perlu diingatkan, tabiat mengerutkan muka dan mengecilkan mata ini boleh menyebabkan kulit uols cepat berkerut dan kelihatan tua.


5. Malas Menggantikan Sarung Bantal


Ketika tidur, sel-sel kulit mati pada wajah uols akan melekat pada sarung bantal. Lama-kelamaan ia akan menebal dan menimbulkan bakteria. Sekiranya uols malas menggantikan sarung bantal, ini bermakna uols akan tidur di atas timbunan bakteria.

6. Menjadikan Diri Sebagai Bahan Eksperimen

Dari satu produk ke satu produk uols telah gunakan. Malah uols menjadikan diri sebagai bahan eksprimen sehingga boleh memberikan kesan yang sangat buruk kepada kulit uols. Jangan mudah terpengaruh dengan cadangan teman ataupun iklan-iklan. Lain orang lain kesan penggunaanya.

So, apa lagi joms kita bersama-sama buangkan tabiat buruk yang selama ini kita lakukan.

Saturday, October 6, 2012

Cher Lloyd - Love Me For Me (Lyrics)


Video sumber dari Youtube

CHER LLOYD - LOVE ME FOR ME
The Phone RingsDon't Wanna Pick It UpI'm So ScaredI'm Gonna Say Too MuchI Tip Toe Around Your QuestionsWhy You Gotta Dig So Deep?
Tears FallAnd The Glasses BreakInside These WallsThe Floor Boards ShakeFrom OutsideIt's AlrightLong As You Looking From Fifty Feet

I Been Trying TryingHold My Head Up HighI Been Lying LyingKeeping It All InsideTrying Not To Trust You, YeahTake Another Leaf, I'm Broke Yeah Yeah???

I'm Done, I Give UpI Don't Wanna Pretend No MoreThat's It, So WhatI've Lost A Friend BeforeGonna Say It Like It IsNo More Wondering What IfThat Ain't The Way You Oughta LiveCause I Don't Want You To Love MeIf You Don't Wanna Love Me For Me

Cause I Don't Want You To Love MeIf You Don't Wan' Love Me For Me

A Doll House Is All That You Could SeeBut It's So Far From My RealityI Got Problems, I Got IssuesSometimes It's All Too Much For MeWrap It Up With A Pretty Little BowBut There Are Some Things You Can't SugarcoatGive It To You AnywayEven Though It Won't Taste So Sweet

I Been Trying TryingHold My Head Up HighI Been Lying LyingKeeping It All InsideMaybe I Could Trust You, YeahTake Another Leaf, I'm Broke Yeah Yeah???

I'm Done, I Give UpI Don't Wanna Pretend No MoreThat's It, So WhatI've Lost A Friend BeforeGonna Say It Like It IsNo More Wondering What IfThat Ain't The Way You Oughta LiveCause I Don't Want You To Love MeIf You Don't Wanna Love Me For Me

Sick Of All The FightingAll The Slamming Of The DoorsThe Pain, The Parents, Too Deep You KnowStep Back, Step BackCan You See It Through My Eyes?I Know, I KnowMaybe A SurpriseDon't Wanna Be Perceived For Something That I'm NotJust Wanna Be Accepted For The Little That I GotIf You Could See Me Now In My Glass HouseNot Ready To Let You In

I'm Done, I Give UpI Don't Wanna Pretend No MoreThat's It, So WhatI've Lost A Friend BeforeGonna Say It Like It IsNo More Wondering What IfThat Ain't The Way You Oughta LiveCos I Don't Want You To Love MeIf You Don't Wanna Love Me For Me

Cause I Don't Want You To Love MeIf You Don't Wanna Love Me For Me

Cause I Don't Want You To Love MeIf You Don't Wanna Love Me For Me

Friday, September 28, 2012

Judika - Aku Yang Tersakiti (Lyrics)



JUDIKA - AKU YANG TERSAKITI

Pernahkah kau merasa
Jarak antara kita
Kini semakin terasa
Setelah kau kenal dia

Aku tiada percaya
teganya kau putuskan
Indahnya cinta kita
Yang tak ingin ku akhiri
Kau pergi tinggalkanku

Tak pernahkah kau sadari
Akulah yang kau sakiti
Engkau pergi dengan janjimu yang telah kau ingkari

Oh Tuhan tolonglah aku
Hapuskan rasa cintaku
Aku pun ingin bahagia
Walau tak bersama dia

Memang tak' kan mudah
Bagiku 'tuk lupakan segalanya
Aku pergi untuk dia

Tak pernahkah kau sadari
Akulah yang kau sakiti
Engkau pergi dengan janjimu yang telah kau ingkari


Oh Tuhan tolonglah aku
Hapuskan rasa cintaku
Aku pun ingin bahagia
Walau tak bersama dia.... dia


Oh Tuhan tolonglah aku
Hapuskan rasa cintaku
Aku pun ingin bahagia
Walau tak bersama dia




# Nak tengok video page official klip video lagu nie klik SINI

Thursday, September 27, 2012

Penakut

Adakah Cik Mawar nie seorang penakut???

Nak tahu?

 Legoo!!!


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Mereka sedang gelakkan saya :(


Tang kaki tue x tahan, dari mula benda nie berjalan sampai berhenti
kaki camtue je lah, keras.

Semua sedang bergembira dengan permainan ini tapi Mawar .....


Huh, Mawar memang seorang yang PENAKUT... 

Friday, September 21, 2012

Segmen : Jom Tingkatkan Followers Sampai Lebam



Salam and hai semua!!!

Sedang Mawar khusyuk berblogwalking, jumpa segmen nie di blog Kak Mia Liana. So, apa lagi Mawar terus join. Kira ini kali 3 Mawar join segmen dari para blogger. Kebetulan segmen yang dibuat oleh Merepek Gila blog nie memang sesuailah untuk Mawar yang kekurangan followers nie. Mawar belum pernah ke blog ini, so bila dah join nie Mawar terus follow blog Zayn nie. Salam perkenalan buat Zayn dan semua yang join segmen ini.

Setakat ini, ini saja Followers Mawar.


Anyways, thanks to all yang sudi menjadi Followers Mawar. Kalau uols nak tahu kesemua followers, akan Mawar senaraikan ke dalam dalam list blogroll Mawar :)


Nak tahu lebih lanjut segmen ini bolehlah klik SINI

Thursday, September 13, 2012

Segmen Bloglist Pilihan Cik Putri


Joms beramai-ramai join segmen dari Cik Putri ini. Mawar memang belum pernah ke blog Cik Putri nie. Jumpa dari blogger lain hasil berblogwalking. :) Segmen ini akan tamat pada jam 11.59 p.m 16 September 2012. Hem, masih sempat lagi nie. Joms!!!! Kalau nak tahu lebih lanjut boleh klik sini.

Kalau uols nak tahu Cik Putri nie bukan setakat cantik dan followers telah mencecah 1k tau. Tapi kalau uols nak tau, Cik Putri nie seorang pencinta haiwan yang tegar. Tak caye? Ce uols terjah blog Cik Putri. Joms, Mawar pun nak sambung terjah ke blog Cik Putri nie. 

Pe tunggu lagi jom terjah ke blog Cik Putri dan beramai-ramai join segmen dari Cik Putri nie. 





# Sejak join segmen dari Mak Dara, bukan main excited join segmen ha. Kira ini yang kedua Mawar join segmen dari blogger. Kepada blogger yang join segmen Mak Dara tunggu terjahan dari Mawar ye almaklumlah berjalan kaki. Terima kasih juga kepada blogger2 semua yg sudi lawat ke blog Mawar  ini. 

Wednesday, September 12, 2012

Wordless Wednesday #3




Coming Soon!!!

Tuesday, September 11, 2012

Jom Naikkan Trafik Blog!


Segmen dari MAK DARA

Ini adalah first time Mawar join segmen yang dibuat oleh para blogger sejak wujudnya blog Mawar ini. So apa lagi joms kita join beramai2. Segmen dari MAK DARA ini. Nak tahu lebih lanjut sila klik disini. 

So, Mawar citer sikitlah tentang blog Mawar ini. Blog Mawar ini wujud pada bulan Dec last year. Tapi blog Mawar nie tidaklah menarik mana. Walaupun wujud last year tapi Mawar kurang update, so dengan Mawar join segmen ini Mawar dapat membangkitkan semula blog Mawar ini yang dah macam nak pupus ini. hehehe...

Anyway, blog Mawar banyak mengisahkan tentang perjalanan hidup Mawar sebagai seorang anak, kakak sulung kepada 4 orang adik, dan stall burger Mawar. Salam kenal semua. Thanks sudi singgah ke blog Mawar

So, apa lagi yang uols tunggu joms kita sama beramai-ramai join segmen dari MAK DARA


Monday, July 2, 2012

I'm Back

Assalamu’alaikum! & Greeting!...

Huh, dekat hampir sebulan tak update blog. Busy mengalahkan PM dan artis. huhuhu.... Busy tue bolehlah dikatakan jugak untuk bulan Jun. Selain dari busy dengan kerja, stall burger, Mawar busy jugak dengan plan2 bersama family dan majlis kahwin. 

Walaupun Mawar tak update blog Mawar bukan bererti Mawar langsung tak bukak blog Mawar nie. Tiap-tiap hari Mawar akan bukak blog Mawar dan sempat juga singgah dan tinggalkan komen kepada rakan-rakan blog yang Mawar Follow dan juga ada berblogwalking ke blog-blog yang baru Mawar jumpa.

Anyways, sesiapa yang ada dok ngorat2 blog Mawar tunggu update blog Mawar untuk aktiviti Mawar pada bulan Jun ok. Thanks kepada sesiapa yang berblog walking di Blog Mawar ini dan thanks juga yang meninggalkan chat.

Thursday, May 31, 2012

Pengalaman Ku Bersama Fashion Valet

Assalamu’alaikum! & Greeting!...

Fuuhh, tajuk tak tahan. Mawar bukanlah pelanggan tetap Fashion Valet pun. Cuma pagi tadi Masa Mawar nak turun lif bangunan office Mawar bekerja untuk membeli surat khabar, Mawar ternampak ada sorang brother nie bawak bungkusan Fashion Valet. So, terus mawar teringat pengalaman pertama Mawar menjadi pelanggan Fashion Valet. Aceh-ceh.... huk!!! huk!!!

Sudah semestinya uols semua kenal dan tahu siapa itu dan apa itu Fashion Valet kan? Kalau sesiapa je ke website Fashion Valet tue memang confirm rambang mata. Termasuk Mawar nie. Cuma bila nak membelinya poket nie tak mengizinkan. Lagipun tunggu stok Mawar kurus. (Cit, alasan jer ko Jemah) hehehe....

Oklah berbalik pada cerita tadi, Mawar tidaklah beli apa sangat pun. Cuma Mawar excited sangat masa Fashion Valet mula-mula keluarkan produk Cosmetics. Mawar nie memang pantang kalau bab2 mekup2 nie. Kalau uols nak tahu Mawar lebih rela berhabis duit untuk membeli barang mekup dan facial daripada baju. Bukan tak minat baju, tapi akan dahulukan pada barang mekup dan facial terlebih dahulu. So, dek kerana nak juga menjadi salah sorang daripada berjuta pelanggan FV nie, Mawar pun apa lagi tanpa membuat masa terus membuat tempahan. Service FV memang tic tac, eh! bukan2 TIP TOP. Tak caye? ce uols try... hehehe...

Kalau sebut pasal Fashion Valet, mesti uols akan terbayang-bayangkan wajah Vivy Yusof kan. Siapa tak kenal dengan si Vivy nie kan, terutama sekali dalam dunia blogger nie. Vivy Yusof merupakan Faunder/CEO Fashion Valet. Dia juga merupakan pemilik blog PROUDDUCK. Walaupun usianya muda tetapi dia telah mempunyai empayar besarnya sendiri. Proud of you. Sesiapa yang singgah ke blognya sudah pasti tak mahu pulang-pulang. Rasa mahu duduk disitu sahaja. Contohnya sayalah. hehehe....

Nie lah Vivy Yusof



So, nak tgk apa yang Mawar beli...


Bungkusan yang Awosome.



Kemas je kan.


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Tadaa....

Ini jelah yang mampu ku beli. :)