Friday, July 19, 2013

Giveaway 10K Followers Mialiana.com



Giveaway 10K Followers Mialiana.com bermula pada hari ini, 7 Julai 2013, iaitu tepat jam 5.45 petang sehingga 11.59 malam 21 Julai 2013. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Terbuka kepada semua blogger yang bermastautin di Malaysia sahaja
  2. Follow blog Mialiana.com, Add  Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  3. Wajib Follow blog, Like Fanpage dan Add Google+ semua sponsor (rujuk senarai sponsor)
  4. Buat entri bertajuk Giveaway 10K Followers Mialiana.com
  5. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  6. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senarai sponsor :

❤ Kerinchi MyKeledek | Fanpage
❤ Alycia | Fanpage
❤ Aida Hanafiah
❤ Amir Rofie | Google+
❤ Chekgu Skolah | Fanpage
❤ Anastasyea | Google+
❤ Sha Dhira | Fanpage
❤ Rafina Mimi | Fanpage
❤ Paly | Fanpage
❤ Dayang Deno | Fanpage
❤ Cikgu Kaca Mata | Fanpage
❤ Ieta | Fanpage
❤ Deq'Nyss | Google+
❤ Keyme Keymo | Google+
❤ Nur Dzafirah | Fanpage


Senarai hadiah yang ditaja bernilai RM 1,474 :

❤ 1 x Jus Delima Pompure bernilai RM 150
❤ 1 x Glutaking bernilai RM 150
❤ 1 x Tropica Bioherb Shampoo Herba bernilai RM 35
❤ 1 x Kain pasang Satin Cotton Vietnam bernilai RM 65
❤ 1 x BB Plus Collagen bernilai RM 180
❤ 3 x tudung DeZahra bernilai RM 75 serta Brooch bernilai RM 6
❤ 1 x Teddy Bear bernilai RM 100
❤ 2 x Bantal Love mialiana.com bernilai RM 35
❤ 1 x Wang Tunai RM 50
❤ 1 x Novel Cintaku Luruh di Oxford bernilai RM 34
❤ 1 x Novel Dia Yang Aku Pilih bernilai RM 22
❤ 1 x Farcheese Powder bernilai RM 25
❤ 3 x Doodle bernilai RM 10
❤ 2 x Multifunctional Buff (Seamless Magic Scarf) bernilai RM 15
❤ 9 x Topup bernilai RM 10
❤ 4 x hadiah misteri bernilai RM50.00


     jom support Mia Liana ya... join Giveaway ini dengan klik banner di atas...

    Monday, July 15, 2013

    PUASA 2013

    Assalamu’alaikum! & Greeting!...



    Masih belum terlambat untuk Mawar ucapkan selamat berpuasa kepada semua... Dan selamat menunaikan ibadah sepanjang Ramadhan ini. 




    Sunday, July 14, 2013

    NATURAL BAMBOO CHARCOAL SLIMMING SUIT

    Assalamu’alaikum! & Greeting!...

    Sebelum tue Mawar nak bagi tahu entri nie sepatutnyer di published pada bulan May tapi al-maklumlah konon-kononya busy. hehehe... Tapi Mawar nak share jugak.




    Sebut jer pasal Natural Bamboo Charcoal Slimming Suit nie mesti ramai pernah dengar, dah tahu dan ada juga yang sudah mencubanya. Mawar pun dah lama juga tahu pasal Slimming Suit nie, tapi baru tergerak hati nak mencubamya. So, sekarang Mawar dah tak risau nak pakai baju apa-apa pun sebab Slimming Suit nie dapat menyembunyikan lebihan lemak di badan Mawar nie dan menampakkan tubuh Mawar langsing gitu.

    Tapi…. Slimming Suit ini bukan saja berfungsi menyembunyikan lemak-lemak dibadan kita tetapi ia juga dapat membakar lemak kita. Tak caye??? Betul, kalau uols nak tahu mula-mula cuba slimming suit nie Mawar order saiz L/XL tapi 2 minggu selepasnyer Mawar order untuk S/M sebab suit nie dah longgar. Mula-mula just berfikir mungkin sebab suit tue dah kembang tapi adik Mawar juga perasaan yang Mawar sudah kurus sikit. Dan tidak mungkin juga suit ini longgar kerana ia dicuci dengan tangan dengan perahan yang lembut mustahil ia dah kembang dengan hanya 2x cucian. So, apa kata uols sendiri pula untuk mencubanya.


    So, nak tahu apa kebaikan Slimming Suit ini serta bagaimana ia berfungsi??? Mai sini Mawar bagi sedikit info pasal Slimming Suit nie.


    Natural Bamboo Charcoal Slimming Suit ini diperbuat daripada kain yang sangat selesa untuk lapisan umur. Ianya dapat membakar lemak dan menampakkan tubuh kita kelihatan langsing. Suit ini diperbuat daripada bahan semulajadi yang anti kuman iaitu gentian arang buloh (bamboo charcoal). Suit ini juga kuat, elastic dan nyaman bila dipakai. Suit ini turut mengandungi infra merah yang dapat melancarkan peredaran darah dan metabolism, membakar lemak-lemak berlebihan, membentuk lekuk tubuh yang indah dan memberikan keyakinan kepada pemakai untuk hidup lebih baik dan bersemangat.

    Kebaikan Natural Bamboo Charcoal Slimming Suit

    1)      Menegangkan Payudara (Breast Up)
    Natural bamboo dapat memberikan kekuatan bagi tulang belakang anda supaya menegak sambil menaikkan buah dada anda lebih yang lebih cantik dan anjal.

    2)      Merampingkan Pinggang (Abdominal Tightening)
    Natural bamboo dapat membentuk pinggang anda supaya lebih ramping serta dapat menutupi lebihan lemak di bahagian itu supaya Nampak rata dan dalam keadaan yang selesa dengan memakainya anda akan kelihatan lebih berkeyakinan dengan diri sendiri.

    3)      Menaikkan Punggung (Buttocks Lift)
    Natural bamboo dapat menaikkan keseluruhan kawasan punggung anda supaya nampak lebih anjal dan terletak.

    4)      Mengecilkan Peha (Leg Shaping)
    Natural bamboo dapat membentuk peha serta kaki anda supaya kelihatan kecil, cantik dan menawan.

    5)      Mengempiskan Perut
    Natural bamboo dapat membakar lemak yang berlebihan sekali gus dapat mengempiskan perut anda.

    Waktu Pemaikaian – Sebaiknya dipakai sejak awal pagi pada setiap hari kerana dengan memakai terus akan mencegah kegemukkan dan mempertahankan tubuh yang indah dan sihat. Untuk mencapai hasil yang lebih baik, pakai 8 jam sehari selama 2 bulan.

    Cara Pemakaian – Mulakan daripada bawah sarung kebadan. Seperti gambar dibawah.


    Cara Cucian – Cucian tangan dengan sedikit sabun tanpa bahan pemutih atau mesin. Kemuadian perah dengan lembut dengan mengunakan tangan selepas di cuci dan biarkan kering ditempat sejuk/redup.


    Saiz Saiz S-M (45-60kg) Pinggang <30inci, Pinggul <38inci Berat <60kg

                Saiz L-XL (60-80kg) Pinggang >30inci, Pinggul >38inci Berat >60kg


    Kenapa kita perlu amalkan pemakaian korset?
    Bagi yang mengimpikan bentuk badan yang cantik, punggung dan dada yang menawan, pinggang yang ramping, serta badan yang sihat sehingga tua, mulakanlah penjagaan tubuh anda dari sekarang sebelum terlambat terutamanya anak-anak dara macam Mawar nie (hurm, bukan anak dara tua ke Mawar nie?) kerana dari semasa ke semasa bentuk tubuh kita sentiasa berubah, tambah selepas kita sudah berkahwin dan bersalin.

    Mawar beli Natural Bamboo Charcoal Slimming Suit nie dekat sorang akak nie kat FB namanyer Kak Ila. Service beli barang kat dia memang tip top, tanyer macam-macam pun akak nie akan tetap melayan dan barang cepat sampai. So, sesiapa yang berminat boleh lah ke FB Kak Ila DISINI atau boleh terus PM/SMS/Whatapp terus Kak Ila 019-7696792

    Selain dari Natural Bamboo Charcoal Slimming Suit Kak Ila juga ada jual macam-macam produk yang tengah hot di pasaran sekarang nie seperti Felinna Beauty, Aura White, Figure-Up, Maixara, Vitamin C, Parma Pahang, Ferwhite, Swiss Med, Shesido Black Mask, Bedak Arab dan macam-macam lagi lah. Jom kita serbu FB Kak Ila. Sekarang Kak Ila sedang membuat harga promosi untuk selected item. Nak tahu lebih lanjut boleh terus hubungi terus Kak Ila.

    BERMINAT??? Pm/Wassap/Sms – 019-7696792 (Kak Ila)

    Or

    Klik FB Kak Ila untuk mengetahui setiap produk dengan lebih lanjut.