Saturday, January 19, 2013

J-Reyez Ft. Lydia Paek - There For You (Lyrics)


J-REYEZ Ft. LYDIA PAEK  - THERE FOR YOU

(pre-chorus)
just when I thought love was a lie
then you showed up in my life
you believe in what I do
but I need your trust that we're gonna pull through

(chorus)
I'll be I'll be there for you
I'll be I'll be I'll be there for you
I'll be I'll be I'll be there for you
I'll be I'll be I'll be there for you
the world won't see it
but between you and me, it's perfect
love in one word is your name
baby to me, you're worth it

(verse 1)
it's getting kinda difficult, adjusting to this lifestyle
no one here to hear me out, so I just write it down
since the last one, I promised not to love again
broken hearted, it was even hard to trust a friend
so I just pretend like life is going good
never put a smile on, even though I know I should
you got the world, the people in it getting in between us
why can't we just agree, like shit it ain't a damn prenup
that night to remember, I felt like you're the one
I didn't wanna tell you, I was never good at speaking up
I want you to be happy, happy that you're with me
I got your back, don't even worry bout supporting me
my visions getting blurry and life's getting distorted
I'm always in the studio, work and recording
don't need to prove it, I need you to take care
wondering if you think you're too good to stay here

Chorus

(verse 2)
when I look at you I see a different kind of beauty
even though you did pursue me but you didn't see right through me
I'm not a perfect person but you see me perfectly
and I ain't gotta worry bout you ever hurting me
build up your confidence, I'll help you take a stand
I got your back, you and I, that's my greatest plan
I'm who I am today and I got no regrets
and what we built for us is something that I won't forget
in this world, if there was more love I would give more
I'm glad you weren't the type to judge what I live for
every show I go to, gotta deal with the assumption
of what the people perceive, try to brush it off like it's nothing
I look forward to every trip, and I do it for the music
but when I'm gone, my excuse is that I'm coming home to you quick
but let me do my thing with this dream I'm gonna pursue
I would hate to ever hurt you and patience is a virtue

Chorus



Lyrics From J-Reyez Youtube Channel


Enjoy it!





J-Reyez Channel http://youtube.com/JREYEZ
Lydia Paek Channel http://youtube.com/JUUKKES

Monday, January 14, 2013

Segmen : Jom Tingkatkan Followers Sampai Lebam 2013

Assalamu’alaikum! & Greeting!...

Hari ini untuk tahun 2013 nie Mawar join satu segmen nie. Kira ini kali ke 6 Mawar join segmen.

Sesiapa yang nak join boleh klik di banner INI


Syarat-syarat boleh lah klik kat SINI


Followers Mawar sekarang 147




Joms kta beramai-ramai join dan tingkatkan followers kita.

I Will Follow U...

Ambil Mood


Assalamu’alaikum! & Greeting!...


Pagi-pagi jer tadi sampai office terus bukak blog. Hari Isnin, seperti biasa memang mood nak buat kerja tue agak lambat sikit. So, dengan Mawar yang memang jarang sangat2 berblogwalking ke blog rakan-rakan so untuk ilangkan mood malas tue Mawar berblogwalking lah dari pukul 8 pagi sampai sekarang nie. Tapi masih banyak lagi blog yang Mawar belum singgah. Akan cuba berblogwalking ke semua followers Mawar pada hari ini. 


Sumber : Google Search


Have a nice day uols

Saturday, January 12, 2013

Randy Pangalila Ft. Marsha - Selalu Milikmu (Lyrics)


RANDY PANGALILA Ft. MARSHA  - SELALU MILIKMU  
(Ost Dalam Hati Ada Taman)

Memilikimu anugerah untukku
Meskipun ku tau
Tak pernah kau menjadi milikku

Mencintaimu sepenuh jiwaku
Memiliku bahagia untukku
Namun kau tak tahu
Hatiku hanyalah untukmu

Meskipun kita berbeda
Namun ku ingin kau mengerti bahawa
Sebenarnya ku tak pernah mampu
Jauh darimu

Meskipun kita berbeda
Namun ku ingin kau mengerti bahawa
Sebenarnya ku tak pernah mampu
Jauh darimu

Ku mencintaimu sepenuh hatiku
Memiliku bahagia untukku
Namun kau tak tahu
Hatiku hanyalah untukmu

Akankah kita akan bersatu
Jalani cinta ini

Meskipun kita berbeda
Namun ku ingin kau mengerti bahwa
Sebenarnya ku tak pernah mampu
Jauh darimu


Lyrics Form Here

Thursday, January 10, 2013

Berbaloikah???

Assalamu’alaikum! & Greeting!...


Since tahun lepas, berat badan Mawar naik mendadak. Dan sejak itu juga Mawar dah tak suka SHOPPINGGGGGGGG.... huh? Alasan Mawar adalah MALU. Malu sebab kalau amik baju and wanna try kebanyakkan tak muat, bila pakai nampak pelik dan tak cantik. Huh, sedih... Bila dah try baju tue ofcoz sape-sape yang teman mesti nak tengok hasilnya, so tue yang malu nk show kat dorang tue. Ok, cerita sini habis sini yer, berat badan Mawar naik mendadak mencecah 15kg wooo... Terkejut tak? ke ada yang pengsan. But it the reality. But, kalau tak shopping Mawar kekurangan baju nak pakai sebab yang sedia ada banyak yang dah tak muat. 

So, Mawar ada cara terbaik mengatasi masalah malu ini. So, we gonna shopping online or from katalog. Tak perlu untuk mencuba, just amik saiz yang besar sikit dan takde sapa-sapa nak tengok Mawar try baju. Bijak x?? hehehe....

But bila dah syok sangat memilih dan budjet bila tengok model peragakan baju-baju tue dan berharap sama cantik dengan model-model tue bila dipakai, begini pulak jadinyer.

.

.

.

.

.




Alasan hanya beli dari katalog yang murah dengan alasan selepas nie kurus baju-baju ni dah tak digunakan lagi, rugi kalau beli yang mahal. Alasan tak hengat. Tapi kalau sudah murah tapi pilih itu pilih ini, kesudahanya beratus-ratus juga harganya. 


Bila dah rasa diri ku ini semakin membesar so pilih yang ada saiz besar sahaja. Tapi ini pula jadinyer.


Terlebih Suda...


So, budjet badan ini masih solid lagi, baru-baru ini beli saiz yang kecil sedikit dengan harapan muat. Tapi ini pula jadinya.


Oppsss... 

Hurmmm...

Jadi kesimpulanya cara ini tak dapat menyelesaikan masalah Mawar ini dan membazir sebab baju-baju yang tak muat sapa nak pakai? huh... Pengajaranya yang kita dapat adalah walau sebesar mana badan kita, kita haruslah mencuba baju yang hendak dibeli terlebih dahulu. Dengan dunia kita yang semakin maju dengan fesyen jadi tiada masalah untuk memilih baju tidak kira mengikut peringkat saiz badan yang penting kita bijak mengayakannya dengan baik.


Senarai Top 5 ABPBH 2012

Sumber Gambar : Google Search


Semalam telah berlangsungnya sidang media bagi mengumumkan senarai lima teratas percalonan Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) 2012. Dibawah adalah artis-artis yang tercalon dalam senarai top 5 di dalam setiap kategori. Check it out!!!


Artis Baru Lelaki Popular
1) Aiman Hakim Ridza
2) Izzue Islam
3) Jimmy Palikat
4) Shah Iskandar
5) Taiyudin Bakar

Artis Baru Wanita Popular
1) Ainan Tasneem
2) Emma Maembong
3) Hanez Suraya
4) Nad Zainal
5) Wawa Zainal

Artis Duo/Berkumpulan Popular
1) Black & Malique
2) Hafiz & Adira
3) Jimmy Palikat & One Nation Emcees
4) Mojo
5) Sleeq & Najwa Latif

Penyanyi Lelaki Popular
1) Aizat
2) Black
3) Faizal Tahir
4) Hafiz
5) Hazama

Penyanyi Wanita Popular
1) Jaclyn Victor
2) Najwa Latif
3) Shila Amzah
4) Stacy
5) Yuna

Pelakon TV Lelaki Popular
1) Aaron Aziz
2) Adi Putra
3) Beto Kusyairy
4) Fahrin Ahmad
5) Johan As’ari

Pelakon TV Wanita Popular
1) Fasha Sandha
2) Izara Aishah
3) Nabila Huda
4) Neelofa
5) Siti Saleha

Pelakon Filem Lelaki Popular
1) Aaron Aziz
2) Adi Putra
3) Bront Palarae
4) Shaheizy Sam
5) Zizan Razak

Pelakon Filem Wanita Popular
1) Lisa Surihani
2) Maya Karin
3) Neelofa
4) Nora Danish
5) Yana Samsudin

Artis Komedi Lelaki Popular
1) Angah
2) Jepp
3) Johan
4) Nabil
5) Zizan Razak

Artis Komedi Wanita Popular
1) Enot
2) Didie Alias
3) Jihan Raja Lawak
4) Noorkhiriah
5) Sharifah Shahira

Pengacara TV Lelaki Popular
1) AC Mizal
2) Awal Ashaari
3) Aznil Nawawi
4) Faizal Ismail
5) Zizan Razak

Pengacara TV Wanita Popular
1) Adibah Noor
2) Didie Alias
3) Fara Fauzana
4) Neelofa
5) Sharifah Shahira

Penyampai Radio Lelaki Popular
1) Ag
2) Faizal Ismail
3) Halim Othman
4) Johan
5) Nabil

Penyampai Radio Wanita Popular
1) Abby Fana
2) Dj Lin
3) Fara Fauzana
4) Linda Onn
5) Raja Azura



Uols semua puas hati tak dengan percalonan-percalonan tersebut? Artis kesayangan uols tercalon tak? Rasa-rasa siapa yang dapat anugerah bintang paling popular 2012 eh? Aaron Aziz kot. hehehe...

Sumber Gambar : Google Search

Wednesday, January 9, 2013

Wordless Wednesday #6 - Ala, comeynyer


<
My cat 'Indut' time nie duk atas peha.

Terjah Kaw Kaw!!!

Assalamu’alaikum! & Greeting!...

Semalam join segmen Ini Link Saya.. Sila Promote! dari Mak Dara. Segmen nie sampai pukul 3.00 petang. So, lepas pukul 3.00 petang semalam, Mak Dara link kan ke semua link blog yang join. Kira ini segmen ke2 Mawar join. Semalam Mawar tak sempat nak terjah, alhamdullilah pagi nie sampai jer office amik masa untuk terjah kesemua link blog yang Mak Dara bagi. Alhamdullilah, kesemua dah Mawar terjah. Lega, walaupun terpaksa curik masa kerja. hehehe... Anyways, kepada yang Mawar komen dan follow salam perkenalan semua. Kepada sesiapa yang Mawar ada terlepas pandang, nanti mention kat Mawar eh. Thanks sangat. Thank juga buat Mak Dara buat segmen nie, memang sangat2 membantu menceriakan blog Mawar ini,

Joms kita terjah blog diorang yang join segmen ni. 






NOTA : Mood tengah rajin woo...

Monday, January 7, 2013

Berbadminton Bersama Artis

Assalamu’alaikum! & Greeting!...

Last year punca cerita tak sempat nak cerita dekat uols. Walaupun cerita dah basi Mawar nak jugak share kat uols. Tak, sebenarnya bulan July last year Mawar ada ikut bestfriend Mawar tengok tournament friendly match badminton company dia kat KLGCC. Bukan tournament friendly yang biasa tapi tournament bersama artis tue. Nak tahu artis siapa jer yang join joms layan gambar-gambar kat bawah nie.



Barisan artis yang join dan staff2 company tempat bestfriend Mawar Kerja. 
Kalau uols nak tahu, kawan Mawar nie kerja kat company husband Datin Aliah Lee.



Gaya bebas.



Anzalna pun main jugak tau, partner dengan Lufya AF.



Fara Fauzana & Serina Ridzuan


Datin Sofea Jane & Linda Onn. Dorang berdua nie memang terror main badmiton.


Datin Paduka Umie Aida & Husband. Datin Paduka & Datuk Paduka memang sangat2 sporting 


Kak Fara yang sporting habis.


With Serina Redzuawan.


With Datin Paduka Umie Aida the Presiden Team SUTERA. She sangat2 friendly.



With Fizz Fairuzz. Mawar takdelah minat sangat Fizz  Fairuz nie, bila tengok kat tv macam biasa2 jer dia nie, tapi bila dah jumpa depan2 nie memang leh buat cair. Memang hensem giler Fizz Fairuz nie, putih melepak tue.



Winner goes to Team Sutera.

Saturday, January 5, 2013

Chris Brown - I Wanna Be (Lyrics)



CHRIS BROWN - I WANNA BE

(Sigh)
Look. I know we've been friends for a while now.
But, I just feel like I can confess to you.
It's gonna be hard but.
Alright here it goes...


Imagine that the pillow that you cried on was my chest,
and the tissue that you wiped your face with was my hand.
Girl, imagine if you needed advise about some other guy, I'm the one that comes to mind.
Not tryna hear you tell nobody that I'm just a friend,
just trying to make sure I'm that body that you call your man,
and anytime you need a shoulder...  it's yours, night or day,
but what I'm tryna say is, I wanna be...

(Chorus)
The last number you call late at night (said I wanna be),
The first one that you dial when you open your eyes.
Wanna be the one you run to,
wanna be the one that ain't gonna hurt you,
I wanna be yeah, I wanna be yeah..
Be the man making your girl jealous,
be the guy shuttin' down all the fellas..
whatever you need, girl, it's all on me,
soldier, your friend or your lover, girl,
I wanna be...


Would it be cool?
Would you mind if I called you my boo,
what if the next whip you was pushin' was the one I bought for you?
Can I be the one that meets your pops and take your mama shoppin', be the only one they like?
Have you thought about it... wait... really thought about it?
Maybe you should take some time
call your girls and talk about it, yeah.
'cause I done already made up my mind,
don't need no more time to know if I wanna be with you,
I wanna be...

(Repeat Chorus)


Put me on your screen saver, all over your myspace and make me one of your top favorites,
that's where I wanna be...
The one you cryin' for (stand up for and fightin' for)
wanna be your good, bad, love, hate girl..


Cross my heart hoped to die, on everything that's good,
I'm gonna do you right, show you right, get this understood. (2x)

(Repeat Chorus)

Girl I wanna be, I wanna be.... 
I wanna be, I wanna be...

Lyrics from AZlyrics.com






NOTE : Baru perasaan semua lyrics lagu yang di post lagu Chris Brown? Hurm...

Friday, January 4, 2013

Welcome 2013


Assalamu’alaikum! & Greeting!...


First entri on 2013...

Alhamdullilah, Mawar masih lagi bernafas sehingga ke hari ini. Masih lagi boleh menaip entri di blog Mawar ini dan masih lagi diberi peluang lagi untuk memperbaiki kelemahan yang ada di dalam diri Mawar ini, walaupun azam tahun lepas masih lagi belum dapat dicapai. 

Sebenarnya, Mawar tiada azam pada tiap-tiap tahun baru menjelang. Bukan sebab Mawar ini tiada cita-cita atau wawasan. Cuma Mawar taknak terlalu mengejar azam itu, dan akan terlalu kecewa sekiranya tidak dapat mencapai azam itu. Tetapi hanya mempunyai satu saja azam yang tidak berubah pada tiap-tiap tahun iaitu untuk membuat yang lebih baik dari tahu sebelumnya. So, bila dah tanamkan azam tue, barulah kita boleh mencapai segala-galanya. 

Untuk azam nak beli sesuatu pada tiap-tiap tahun itu mesti ada, iyelah family Mawar bukanlah orang senang nak main mintak-mintak jer. So, kena usaha sendiri. Tapi, selalunya memang tak dapat nak mencapai dek kerana sikap boros Mawar yang tak pernah nak hilang di dalam diri Mawar ini. So, untuk tahun ini sebelum Mawar berazam nak beli sesuatu Mawar haruslah buang sikap boros Mawar itu terdahulu. So, azam Mawar pada tahun ini selain ingin membuat lebih baik dari tahun sebelumnya kedua Mawar nak berubah menjadi seorang yang berjimat cermat. Bila sudah tanamkan kedua-dua azam ini barulah boleh kita beli apa yang kita iginkan. Amin…

Azam Mawar untuk blog Mawar pulak, hopefully tahun nie Mawar akan banyak membuat entri dan lebih rajin menjenguk ke blog rakan-rakan blogger. Amin...


So, apa azam uols pada tahun ini??? 

Selamat Tahun Baru & Happy New Year !!!

Welcome 2013

Picture From Google Search